Lentismiehet kuittasivat Canberrassa

8 Jun 2014 by Toni Flink

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kuittasi sunnuntaina edellisen päivän tappion Maailmanliigassa Australiaa vastaan. Jälleen joukkueet väänsivät täydet viisi erää, nyt Suomen eduksi 2-3 (28-30, 25-19, 25-17, 21-25, 9-15).

Suomi avasi näin voittotilinsä tämän kesän Maailmanliigassa. Pistepussiin on kertynyt neljä pistettä, kun Australia on kolmessa. Myöhemmin sunnuntaina viikonlopun toisen pelinsä pelaavat Belgia ja Kanada ovat seitsemässä pisteessä.

Suomi kohtaa Australian uudelleen kahdesti ensi viikonloppuna Tampereella Suomen ensimmäisessä kesän kotiviikonlopussa.

Australialta hakkuri Thomas Edgar (20/7) oli jälleen ykköshammas, mutta ei niin ison taakan alla kuin lauantaina. Nathan Roberts (18/10) ansaitsi paikan avauksessa hyvän loppupelin ansiosta ja olikin erittäin vahva läpi pelin.

Suomelta Jukka Lehtonen (13/11) oli keskellä joukkueen paras yhdessä passari Eemi Tervaportin (7/2) kanssa. Hakkuripelissä Suomella oli ongelmia, kun Urpo Sivula (11/2) ei saanut peliä kulkemaan ja Mikko Oivasellakin (14/9) otti aikansa rytmiin pääseminen.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

- Aikalailla samanlainen ottelu kuin lauantaina: paljon virheitä ja pelin taso ei noussut korkeaksi. Siihen olen tyytyväinen, että voitettiin. Ottelun loppu pelattiin jo kohtalaisen tasoista lentopalloa.

- Ensi viikonloppuna haetaan paria voittoa pitkän matkustuksen päälle. Toivon, että kansa tulee katsomaan meitä ja tarkoitus on pelata todella paljon paremmin kuin täällä. Uskon, että näin tapahtuu.

- Tämä matka oli hyvää antia ja oppia kaikkiaan.

Erien alut myrkkyä

Suomen avaus oli sama kuin lauantaisessa pelissä: Eemi Tervaportti, Urpo Sivula, Antti Siltala, Niklas Seppänen, Matti Oivanen, Jukka Lehtonen ja Eemeli Kouki (L).

Suomen vastaanottopeli oli alkuun luokatonta ja se teki kotijoukkueen pelin helpoksi. 16-10- tappiolta Suomi kuitenkin nousi pisteen päähän (17-16) hakkuri Thomas Edgarin sössiessä hyviä paikkoja ja Suomen parannettua peliä.

Ensimmäisen johtonsa Suomi saavutti 19-20- tilanteessa Edgarin lyötyä jälleen yli. Kahteen pisteeseen (21-23) johto kasvoi Australian lahjana, mutta jälleen isännät tulivat takaisin taistoon (23-23).

Loppuerässä Suomi oli kärsivällinen. Suomen kuudes eräpallo toi ratkaisun avauserään (28-30), kun Eemi Tervaportti syötti ässän vastaanottajan sormien pettäessä. Ausseille ei eräpalloja ollut tarjolla.

Jälleen vaikean alun jälkeen Suomi pääsi peliin Tervaportin syöttövuorolla. Kaksi ässää Adam Whitesta ja Suomi johti 9-10.

Erää edettiin tasaisesti, mutta lopussa onnistuivat pehmentämään hakkuri Urpo Sivulan hankkien loppuun viiden pisteen putken myötä erän 25-19.

Kolmanteen erään Suomi lähti edellisen erän lopussa sisään tulleen Mikko Oivasen pelatessa hakkurina. Jälleen erän alku oli ongelmainen ja Australia otti 8-5- johdon. Misään vaiheessa erää Suomi ei saanut otetta ja Australia karkasi helppoon 25-17 erävoittoon.

Tasaisen neloserän lopun Suomi rutisti hienosti kotiin Australian 19-18- johdon jälkeen. Toki kotijoukkue avitti Suomea aika reilullakin kädellä erän lopussa.

Päätöserään Jon Uriarte joutui ottamaan hakkuri Edgarin pois kentältä ja Lincoln Williamsista ei ollut Suomen kiusaksi. Erässä nähtiin ensimmäisen kerran kahden pisteen ero Suomen hoitaessa viisi pistettä putkeen 5-4- tappiolta 5-9:ään Antti Siltalan syöttäessä vahvasti. Tästä ei enää kotijoukkueella ollut paukkuja nousta takaisin peliin.