Kaksi voittoa tavoitteena Australia-peleistä

12 Jun 2014 by Toni Flink

Lentopallon Maailmanliigan kotiottelut alkavat tänä viikonloppuna Tampereella. Suomi ja Australia kohtaavat lauantaina ja sunnuntaina klo 16 Hakametsän jäähallissa.
Viime viikonloppuna Canberrassa voitot menivät tasan 1-1, mutta nyt Tampereella päävalmentaja Tuomas Sammelvuolla on vain yksi tavoite.
- Kaksi voittoa tästä viikonlopusta on varmasti tavoitteenamme, Sammelvuo sanoo.
Suomella on nyt erinomainen tilaisuus nousta Maailmanliigan C-lohkon sarjataulukossa ylöspäin ja kohti Final Four -turnausta. Belgia ja Kanada ovat tällä hetkellä Suomea edellä, mutta eivät tavoittamattomissa ja molemmat kohdataan vielä myöhemmin kotikentällä Tampereella. Australiaa vastaan viikonloppuna Suomen pelin pitää onnistua.
- Australia on pitkä joukkue, joka hyökkää hyvin, mutta heillä on ongelmia aloitusten vastaanotossa.
Kovia pistemääriä Suomea vastaan Australiassa tehnyt 212-senttinen hakkuri Thomas Edgar ei ole Suomessa, mutta 207-senttinen Paul Carroll puolestaan on palannut joukkueeseen.
- Se ei vaikuta meihin millään tavalla. Me keskitymme vain omaan peliimme.
Maailmanympärimatkaajista Elviss Krastins ja Urpo Sivula ovat sivussa näistä Australia-peleistä. Olli-Pekka Ojansivu, Konstantin Shumov, Olli Kunnari, Timo Tolvanen ja Lauri Kerminen puolestaan ovat nyt mukana Tampereella. Australia-peleihin valmistautuu 15 miehen joukko, joista 12 on lopullisessa joukkueessa.
- Meillä on kolme kovaa hakkuria, mikä on hieno tilanne. Sivula on nyt näistä peleistä pois, mutta jatkossa tilanne voi olla toinen. Sopivaa kilpailua pitää joukkueessa olla.
Hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu harjoitteli kotimaassa Maailmanliigan kahden avausviikon ajan.
- Treenasin hyvin sinä aikana, kun muut kiersivät maailmaa. Sain tehtyä hyviä fysiikkatreenejä raskaan sarjakauden jälkeen. Jos kentälle pääsen, niin silloin pitää näyttää, miten pallo lähtee, Ojansivu sanoo.
Sammelvuo sanoo, että Maailmanliigassa pelaajia vaihdellaan ihan luonnollisista syistä. Pelejä on paljon ja matkat ovat pitkiä.
- Pelien tulokset ja pelaajien antamat näytöt niissä vaikuttavat tietysti myös siihen ketä joukkueeseen valitaan. Lopullista kokoonpanoa täytyy miettiä vielä tarkasti torstai-illan ja perjantain aikana.
Liberolahjakkuus Lauri Kerminen loukkasi nilkkansa Kanadassa, mutta on joukkueen mukana Tampereella.
- Kermisen tilanne katsotaan päivä kerrallaan. Hänen nilkkansa on parantunut odotettua paremmin.
Sammelvuo ei kuitenkaan osaa sanoa vielä milloin Kermisen voi laittaa kentälle. 36-vuotias Timo Tolvanen tuli mukaan Tampereelle Kermisen loukkaantumisen myötä ja 19-vuotias libero Aleksi Mutka on myös valmiina tositoimiin.

Suomen ryhmä Australia-peleihin
Passarit
Ville Juntura
Eemi Tervaportti
Hakkurit
Mikko Oivanen
Olli-Pekka Ojansivu
Liberot
Lauri Kerminen
Timo Tolvanen
Aleksi Mutka
Yleispelaajat
Antti Siltala
Niklas Seppänen
Eemeli Kouki
Olli Kunnari
Keskitorjujat
Tommi Siirilä
Konstantin Shumov
Matti Oivanen
Jukka Lehtonen
Näistä 12 pelaajaa nimetään lopulliseen kokoonpanoon.