Australia tähtää myös MM-kisoihin

13 Jun 2014 by Toni Flink

Suomen tavoin myös Australia valmistautuu lentopallon Maailmanliigassa kauden päätavoitteeseen eli Puolan MM-kisoihin. Joukkueet ottavat lauantaina ja sunnuntaina mittaa toisistaan Hakametsän jäähallissa Tampereella.

Viime viikonloppuna Canberrassa Australia voitti ensimmäisen ja Suomi toisen pelin, molemmat menivät viiteen erään, joten tiukat pelit ovat Tampereella odotettavissa.

- Meillä on vielä paljon parannettavaa. Hävisimme Suomelle toisen pelin ja siihen ei tietenkään voi olla tyytyväinen, Australian argentiinalainen päävalmentaja Jon Uriarte sanoo.

- Maailmanliiga on meille erittäin tärkeä. Meillä on liian vähän kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä. Lontoon olympiakisoissa tämän kokemuksen puutteen huomasi. Maailmanliiga antaa meille paremmat lähtökohdat seuraaviin olympiakarsintoihin ja -kisoihin.

- Kokeilemme Maailmanliigassa useita eri pelaajia ja etsimme parasta kokoonpanoa. Kauden päätähtäin on Puolan MM-kisat.

Australia pelaa siellä A-lohkossa, jossa muut maat ovat Puola, Argentiina, Serbia, Kamerun ja Venezuela.

Kokenut hakkuri Paul Carroll vahvistaa Australiaa Tampereen otteluissa. Canberran otteluissa hän ei ollut mukana. 207-senttinen Carroll on pelannut 124 maaottelua ja ikää miehellä on 28 vuotta. Viime kaudella hän pelasi Saksan Bundesliigassa SCC Berlinin joukkueessa.

Passari Harry Peacock ottaa Carrollin mielellään kentälle vastakkaiseen kulmaan.

- Carroll ei ole viime vuosina juurikaan maajoukkueessa pelannut ja on hienoa saada hänet nyt takaisin, niin meillä on vaihtoehtoja enemmän. Hän on meille tärkeä kaveri, Peacock sanoo. Hän uskoo Australian menestyvän myös Tampereen peleissä Suomea vastaan.

- Meillä on suunnitelmat olemassa, joilla Suomelle pärjätään. Meillä on vielä paljon varaa parantaa kotiotteluiden suorituksista, Peacock toteaa.

Suomi ja Australia kohtaavat lauantaina ja sunnuntaina klo 16.00 Hakametsän jäähallissa Tampereella.