Suomi kuittasi kalavelat Australialta

16 Jun 2014 by Toni Flink

Suomen lentopallomaajoukkue kuittasi sunnuntaina edellispäivän tappionsa Australialle Maailmanliigan ottelussa Tampereella. Suomi voitti ottelun erin 3-1 (25-16, 23-25, 26-24, 25-19) ottaen täydet kolme sarjapistettä.

Näin voitot (2-2) ja sarjapisteetkin (6-6) tasattiin neljässä pelissä Suomen sekä Australian kesken.

Suomi nousi kolmen pisteen saaliillaan seitsemään sarjapisteeseen Maailmanliigan lohkovaiheen edettyä puoleenväliin. Samalla Suomi nousi pisteellä ohi Australian kolmanneksi. Belgia voitti aamuyöstä Kanadassa isäntäjoukkueen 3-1 ja nousi lohkokärkeen 13 pisteellä. Kanadalla on pisteitä kymmenen.

Suomi oli selkeästi lauantaita terävämpi alusta lähtien. Olli Kunnari (19/13) oli kuin uusi mies ja muukin joukkue astui esille vahevemmin. Mikko Oivanen (18/12) oli joukkueen toinen tehomies.

Australian ykkönen oli keskipelaaja Aidan Zingel (13/+11).

Suomi puolusti ottelussa erinomaisella asenteella ja hyökkäyspelikin oli monta astetta lauantaista tehokkaampaa.

Tuomas Sammelvuo:

- Hieno suoritus pelaajilta. Näki, että lauantainen jäi hampaankoloon. Pelaajat kokoontuivat miettimään keskenään asioita pelin jälkeen. Voitot antaa itseluottamusta työlle mitä tehdään.

- Henkisellä puolella tehdään paljon. Lentopallo on pääasia, puolustuspeli oli aggressiivisempaa kuin eilen. Hyvä keskittyminen sillä rintamalla.

- Asetelma on nyt hyvä. Tämä antoi paljon potkua jatkoon. Pikku huili ja tiistaina jatketaan. Pieniä pelaajavaihdoksia on luvassa Belgiaan.

Päävalmentaja Sammelvuon puheet hereillä olosta alusta alkaen olivat toimineet erinomaisesti. Jukka Lehtosen syöttövuoro teki tuhoja ja Suomi karkasi kuuden perättäisen pisteen putkella 9-4- johtoon avauserässä. Erä rullasi tästä eteenpäinkin täysin Suomen ohjaksissa voiton irrottua 25-16.

Toinen erä alkoi puolestaan täysin vieraiden hallinnalla ja etenkin keskeltä pallot kuolivat poikkeuksetta. Suomi kiri erän puolen välin jälkeen hyvällä ilmeellä taas tasoihin, mutta lopussa Australia sai tärkeän eron (21-24), josta Suomi ei enää päässyt kuin pisteen päähän parhaimmillaan.

Kolmattakaan erää ei saatu tasaisesti käyntiin, kun Suomi karkasi Eemi Tervaportin syöttövuorolla joukkueen puolustaessa mallikkaasti 11-6- johtoon. Australia kiipesi nyt vuorostaan peliin mukaan, mutta erä saatiin kotiin Olli Kunnarin pamautettua laidasta 26-24- voittopisteen.

Neljännen erän ratkaisu nähtiin kapteeni Antti Siltalan vahvojen syöttöjen pohjustamana ja upealla puolustuspelaamisella koko joukkueelta. 18-18- numerot vaihtuivat 23-18:aan.

Suomen Maailmanliigan ottelut jatkuvat ensi perjantaina ja sunnuntaina Belgiassa. Ottelut pelataan Antwerpenissä ja Kortjikissa. Kotikentälle Tampereella Suomi palaa kahdeksi seuraavaksi viikonlopuksi kohdaten kahdesti Kanadan ja Belgian.