Yle välittää lentopallon MM-kisat televisiossa ja radiossa

17 Jun 2014 by Toni Flink

Yle Urheilu näyttää syksyllä Puolassa pelattavat lentopallon miesten MM-kisat televisiossa ja välittää ne myös radion kautta. Kaikki Suomen ottelut televisioidaan Ylen kanavilla.
Ylen suunnitelmissa on näyttää myös muita kuin Suomen pelejä. Lisäksi kisoja seurataan tiiviisti verkossa.
- Tämä on aivan upea uutinen koko Suomen urheilukansalle. Suomen miesten lentopallomaajoukkue on yltänyt 32 vuoden tauon jälkeen MM-kisoihin ja nyt kaikilla on mahdollisuus nähdä Suomen maajoukkueen pelit Puolan MM-kisoista, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen sanoo.
- Odotettavissa on upeita tv-otteluita, kun Suomen maajoukkue kohtaa muun muassa Brasilian, Kuuban ja Saksan.
Pelit selostaa tv:lle Mikko Hannula, radiolle Johannes Oikarinen ja asiantuntijana on entinen maajoukkueen päävalmentaja Timo Hoivala.
Lentopallon miesten MM-kisat pelataan Puolassa 30.8.-21.9. MM-kisojen alkulohkossa Suomi kohtaa kolme edellistä maailmanmestaruutta voittaneet Brasilian, Saksan, Etelä-Korean, Kuuban ja Tunisian.
Lentopallomaajoukkue raivasi tiensä MM-kisoihin 32 vuoden tauon jälkeen, kun joukkue voitti MM-karsintaturnauksensa Slovakiassa tammikuussa. Suomi on ollut mukana MM-kisoissa kuudesti ennen tätä syksyä.
Suomen alkulohko B, Katowice
1.9. klo 17.30 Suomi – Kuuba
3.9. klo 17.30 Suomi – Etelä-Korea
5.9. klo 21.15 Brasilia – Suomi
6.9. klo 17.30 Suomi – Saksa
7.9. klo 14.00 Tunisia – Suomi
Neljästä alkulohkosta selviää kustakin neljä parasta toiselle kierrokselle. Kaksi lohkoa (A ja D) yhdistetään lohkoksi E ja kaksi lohkoa (B ja C) lohkoksi F, joissa molemmissa on näin kahdeksan joukkuetta.
E- ja F-lohkojen kolme parasta joukkuetta selviytyy jatkolohkoihin (G ja H).
MM-kisojen välierät pelataan ristiin G- ja H-lohkojen ykkösten ja kakkosten kesken. Välierävoittajat pelaavat finaalissa ja häviäjät pronssiottelussa. G- ja H-lohkojen kolmanneksi sijoittuneet pelaavat ottelun sijoista 5-6.
Välierät pelataan 20.9. klo 17.30 ja klo 21.15. Mitalipelit pelataan 21.9. samoihin kellonaikoihin.