Juhannus ei sujunut juhliessa lentopallomiehiltä

21 Jun 2014 by Toni Flink

Belgia oli Suomea parempi juhannusaattona Antwerpenissä pelatussa lentopallon Maailmanliigan kamppailussa. Lohkokärki kaatoi Suomen 3-1 (25-21, 25-16, 21-25, 25-21).

Belgialle voitto oli ensimmäinen Suomesta 2000-luvulla. Kohtaaminen oli vuosituhannen yhdeksäs.

Belgian kokenut 36-vuotias passari Frank Depestele pyöritti kotijoukkueen peliä erinomaisesti ja Suomelta uupui tasaisuus otteista.

Suomalaisista liberoksi palannut Lauri Kerminen oli ehdottomasti joukkueen ykkönen. Myös hakkuri Lelu Ojansivu (24/18) onnistui hyvin hakkurina läpi ottelun ja keskellä samoin Konstantin Shumov (12/12).

Ottelussa nähtiin myös ensimmäistä kertaa Mikko Oivanen yleispelaajana. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo heitti hakkurina normaalisti pelaavan Oivasen vastaanottajaksi kolmannen erän alkupuolella Niklas Seppäsen tilalle. Jo aiemmin Olli Kunnari oli toisessa erässä korvannut Elviss Krastinsin toisella yleispelaajan tontilla.

Myös Eemeli Kouki debytoi yleispelaajana Maailmanliigassa päätöserässä takakenttäkierroksen verran.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

- Kaksi erää heikkoa ja kaksi peliä. Pari erää oli omassa hyökkäyspelissä suuria ongelmia ja jos hyökkäyspeli takkuaa, pitäisi puolustaa entistä enemmän. Kun sitä ei tehty, niin erät valuivat nopeasti käsistä. Kaksi erää oltiin täysin pelissä mukana. Pienellä tarkentamisella neljäs eräkin olisi ollut hoidettavissa.

- Teema on tänä kesänä, että rinkiä on laajennettava. Tietysti tarvitsen myös vastauksia, se on selvä. Odotetaan, että vastuuta opitaan kantamaan. Se on kova koulu, siihen on kasvettava.

Nuorille tilaisuus

Aloitukseen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo nosti yleispelaajiksi nuoren kaksikon Elviss Krastins (19 vuotta) – Niklas Seppänen (20 vuotta). Hakkurin paikalta lähti ensimmäisen kerran tämän kesän Maailmanliigassa Lelu Ojansivu. Passarina jatkoi tutusti Eemi Tervaportti ja keskitorjujina Konstantin Shumov sekä Jukka Lehtonen. Liberoksi palasi ensimmäisessä Kanada-ottelussa kolme viikkoa sitten nilkkansa loukannut Lauri Kerminen.

Nuori joukkue aloitti pelin ennakkoluulottomasti johtaen puoliväliin erää. Hakkuri Gert Van Wallen syöttövuoro käänsi erää kuitenkin Belgialle ja se karkasikin 16-12- johtoon. Loppuerässä Suomi sai taas otetta, mutta Belgia oli jo ehtinyt karata liian kauas.

Toisessa erässä Belgia karkasi hienolla puolustuspelillä ja sen jälkeisten hyökkäysten hyvällä hoidolla jo ennen kymmentä pistettä.

Kolmannen erän puolessa välissä Suomi otti ohjat käsiin Mikko Oivasen tuotua selkeästi lisää hyökkäysvariaatioita vieraiden peliin. Erä tulikin Suomelle kolmannella eräpallolla 22-25.

Neljännen erän alun Belgialle pelasivat passari Depestelen johdolla taitavasti hyökänneet laiturit Sam Deroo ja Gert Van Walle. Belgia karkasi 11-5- johtoon, josta Suomi kiristi Belgian hyökkäyspelin höltyessä 15-13- tilanteeseen. Loppuerässä Belgia oli taas tarkempi ja kuittasi koko pistepotin.

Sunnuntaina joukkueet kohtaavat uudelleen Kortrijkissa. Kotikentälle Tampereella Suomi palaa kahdeksi seuraavaksi viikonlopuksi kohdaten kahdesti Kanadan ja Belgian.

Kanada ja Australia kohtaavat tänä viikonloppuna Edmontonissa lohkon toisessa otteluparissa.