Suomi iskee Maailmanliigassa Kanadan kimppuun

25 Jun 2014 by Toni Flink

Suomi taistelee vielä paikasta lentopallon Maailmanliigan lopputurnaukseen kahtena kotipelien viikonloppuna Tampereella. Nyt perjantaina ja lauantaina tavoitteena on kaataa Kanada kahdesti Hakametsän jäähallissa. Täydellä pistepotilla Suomella olisi vielä mahdollisuuksia Australiassa pelattavaan Final Fouriin. Ensi viikolla Tampereella kohdataan Belgia, joka tällä hetkellä johtaa lohkoa 17 pisteellä, Kanadalla on 14, Suomella 9 ja Australialla 8 pistettä.

- Maailmanliigan kahtena viimeisenä viikonloppuna halutaan pelata neljä erittäin kovan luokan peliä. Kokeneita kavereita on tullut takaisin joukkueeseen ja luottavaisena lähdetään näihin peleihin.

Passari Mikko Esko veti henkeä Maailmanliigan neljä ensimmäistä viikkoa, mutta on nyt taas tällä viikolla huhkinut muiden mukana harjoituksissa.

- Mikko on tullut hyvässä vireessä takaisin, Sammelvuo sanoo.

Mikko Esko on kovalla innolla joukkueen mukana.

- Olen vetänyt omatoimisesti treeniä EM-karsintojen jälkeen. Pallon kanssa en ole harjoitellut kuukauteen, mutta olen nostanut puntteja, lenkkeillyt ja pyöräillyt. Kunto on hyvä ja intoa on kovasti. Nyt pitää vaan saada paljon toistoja pallon kanssa ja kyllä niitä treeneissä on tehtykin tosi paljon, Esko kertoo.

- Joitakin Maailmanliigan pelejä olen nähnyt, mutta en kaikkia. Joukkue näyttää vireältä ja on mukava olla taas mukana.

Myös Antti Siltala ja Urpo Sivula palaavat joukkueeseen pienen tauon jälkeen. Hakkuri Mikko Oivanen puolestaan totuttelee uuteen rooliinsa yleispelaajana.

- Kiinassa totuin pelaamaan yleispelaajana, joten ei se niin outoa puuhaa ole. Meillä on nyt kaksi muutakin hakkuria (Urpo Sivula ja Olli Pekka Ojansivu), joten eiköhän yleispelaajan hommat jatku täälläkin. Meillä on hyvä passari ja kaksi muuta hyvää vastaanottajaa, niin ei se mikään ongelma ole. Kukaan ei odota, että tekisin vastaanottajana virheetöntä työtä, Oivanen toteaa.

- Mikko Oivanen on näyttänyt treeneissä, että hänellä on halua olla mukana ja on aika mieletön juttu, että hänellä on nyt kaksi mahdollista pelipaikkaa olla kentällä, Sammelvuo sanoo.

Keskitorjuja Jukka Lehtonen ei ole kesällä taukoa pidellyt vaan on ollut mukana kaikissa Maailmanliigan otteluissa.

- Valehtelisin, jos sanoisin, ettei se paina. Maailmanliiga nyt vaan on tällainen ja siihen pitää tottua. Nyt saadaan pelata kaksi kotipeliä tänä viikonloppuna ja virtaa kyllä riittää, Lehtonen vakuuttaa.

- Tampereella pelataan tutussa hallissa ja kotiyleisön edessä. Se on aina hyvä asia. Hakametsässä on otettu monia hienoja voittoja kovista maista.

Kanada on myös kovan luokan lentopallomaa ja Suomen joukkuetta odottaa kaksi kovaa peliä perjantaina ja lauantaina.

- Kanada on erittäin hyvä torjunta- ja puolustusjoukkue. Se on myös isokokoinen joukkue, Sammelvuo toteaa.

- Gavin Schmitt on kovan luokan hakkuri. Hän lyö erittäin korkealta kun passi on kohdallaan. Meidän pitää löytää keinot hänen pitämisekseen.

Suomi ja Kanada kohtaavat Hakametsän jäähallissa perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 16.00.