Kanadalle jobinpostia ennen Suomi-pelejä

26 Jun 2014 by Toni Flink

Kanada sai pientä jobinpostia ennen lentopallon Maailmanliigan pelejä Suomea vastaan. Yleispelaaja Rudy Verhoeffin nilkka pyörähti Tampereella harjoituksissa ja mies on poissa riveistä.

- Verhoeffin nilkassa on murtuma, kertoo Kanadan valmentaja Glenn Hoag. Kanada lähtee perjantain ja lauantain peleihin Hakametsän jäähallissa kuitenkin täydellä 12 pelaajan miehistöllä, koska matkassa on kaikkiaan 14 pelaajaa.

Kanadan avainpelaajista ovat tältä matkalta jääneet kotiin ykköspassari Dustin Schneider ja yleispelaaja Gordon Perrin. Mukana sen sijaan on hurja 208-senttinen hakkuri Gavin Schmitt, joka parhaimmillaan on aivan pitelemätön iskijä.

Kanadan kapteeni Frederic Winters uskoo joukkueensa hyvään alkuun.

- On parasta vaan lähteä heti täysillä peliin. Meillä on useimmiten juuri viikonlopun ensimmäinen peli ollut parempi. Odotan viikonlopulta kaiken kaikkiaan kovia pelejä.

- Suomella on kaksi hyvää passaria ja joukkue on hyvä syöttämään. Me olemme joukkueena vähän isompi ja mielestäni meillä on hiukan parempi aloitusten vastaanotto.

- Suomella on pari kokeneempaa pelaajaa taas mukana ja on vaikea tietää mitä odottaa ja kuka pelaa, kun vaihtoehtoja Suomella on niin paljon. Siellä on vaihdettu ihan uusille pelipaikoillekin, Winters sanoo viitaten hakkuri Mikko Oivasen uuteen yleispelaajan rooliin.

Kanadan valmentaja Glenn Hoag odottaa vielä kovaa taistelua lohkovoitosta. Belgia johtaa nyt 17 pisteellä, Kanadalla on 14, Suomella 9 ja Australialla 8.

- Lohko on aika tasainen ja joukkueet ovat joutuneet matkustamaan paljon, mikä tuo omat vaikeutensa.

- En osaa sanoa siitä, miten lohkossa käy, muuta kuin, että Australialla ei ole mitään paineita, kun se pääsee isäntänä joka tapauksessa lopputurnaukseen. Meillä muilla kolmella niitä paineita on ja kovat panokset viimeisissä peleissä, Hoag sanoo.

Kanadan joukkue

1. Tyler Sanders, passari, 191 cm

3. Daniel Lewis, libero, 189 cm

4. Jason Derocco, yleispelaaja, 198 cm

6. Justin Duff, keskitorjuja, 202 cm

7. Dallas Soonias, hakkuri, 200 cm

8. Adam Simac, keskitorjuja, 203 cm

10. Toontje Van Lankvelt, yleispelaaja, 197 cm

12. Gavin Schmitt, hakkuri, 208 cm

15. Frederic Winters, yleispelaaja, 195 cm

17. Graham Vigrass, keskitorjuja, 205 cm

18. Nicholas Hoag, yleispelaaja, 200 cm

21. Jay Blankenau, passari, 194 cm

Valmentaja Glenn Hoag

Suomi ja Kanada kohtaavat Hakametsän jäähallissa perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 16.00.