Suomi jyräsi Kanadan

28 Jun 2014 by Toni Flink

Suomen miesten maajoukkue yltyi tämän kesän parhaaseen peliinsä Maailmanliigassa, kun se jyräsi Kanadan 3-0 (25-18, 25-17, 26-24) Tampereella pelatussa ottelussa. Liki 3000 katsojaa näki Suomen huippuesityksen Hakametsän jäähallissa.

Maat kohtaavat uudelleen lauantaina klo 16.00 ja Suomella on edelleen mahdollisuudet päästä lopputurnaukseen, tosin sillä edellytyksellä, että Belgia häviää lauantaina Australialle.

Suomen peli lähti kulkemaan heti alusta alkaen ja tehokkailla aloitussyötöillä kaksi erää pysyi hyvin hallinnassa. Kolmannessa erässä Kanada heräsi ja laittoi Suomen koville, mutta jatkopalloilla Suomi vei senkin erän yleisön riemuksi.

Suomen pelaajat ylsivät huimiin esityksiin. Passari Eemi Tervaportti johti peliä loistavasti, Olli-Pekka Ojansivu iski hakkurina 16 pistettä ja Mikko Oivanen teki hyvää työtä uudessa roolissaan yleispelaajana. Olli Kunnari, Jukka Lehtonen, Konstantin Shumov ja Lauri Kerminen saavat myös olla tyytyväisiä perjantai-iltaansa.

- Tämä oli tällä kaudella meiltä ensimmäinen ottelu, joka pelattiin kokonaan todella hyvin. Aloitussyötöillä hallittiin kahta ensimmäistä erää ja meidän hyökkäyksemme onnistui myös, vaikka Kanada on hyvä torjuntajoukkue. On enemmän kuin yksi syy olla tähän peliin tyytyväinen, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo iloitsi.

Kanadan valmentaja Glenn Hoag kehui myös Suomea vuolaasti.

- Suomi pelasi todella hyvin niin syötöissä, puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Erittäin hyvää lentopalloa heiltä. Suomen passari pelasi todella hyvin, Hoag sanoi.

Mikko Oivanen tuntuu sopeutuvan nopeasti maajoukkueen yleispelaajaksi.

- Minä näen, että tässä on mahdollisuus pysyvään muutokseen. Mikko itsekin on saanut uutta intoa tästä roolinvaihdoksesta. Tämä antaa meille paljon mahdollisuuksia laajentaa rinkiä, Sammelvuo sanoo.

Ottelua penkiltä seurannut joukkueen kapteeni, yleispelaaja Antti Siltala antoi myös tunnustusta.

- Mikko Oivanen hoiti yleispelaajan roolinsa hyvin. Onhan hän kuitenkin koko kauden Kiinassa jo pelannut yleispelaajana, Siltala sanoi.

Suomen joukkue
Olli-Pekka Ojansivu 16
Olli Kunnari 10
Mikko Oivanen 9
Jukka Lehtonen 7
Konstantin Shumov 7
Eemi Tervaportti 6
Lauri Kerminen, libero
Eemeli Kouki
Mikko Esko
Antti Siltala
Tommi Siirilä
Urpo Sivula

Maailmanliigan nettisivut:
http://www.fivb.org/EN/volleyball/competitions/WorldLeague/2014/