Suomi hävisi Kanadalle Maailmanliigan toisessa kohtaamisessa

28 Jun 2014 by Toni Flink

Perjantain komea voitto ei saanut jatkoa lauantain pelissä, kun Suomen lentopallomaajoukkue kohtasi Kanadan toistamiseen Maailmanliigassa Tampereella. Mukavat 3200 katsojaa seurasi Hakametsän jäähallissa, kun Kanada iski suoran 3-0-voiton erin 25-14, 26-24, 25-17.
Vain toisessa erässä Suomi taisteli tiukasti erävoitosta ja oli tasoissa vielä 24-24-tilanteessa, mutta Kanada otti kaksi viimeistä pistettä. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Kanada vei peliä alusta alkaen.
- On vaikea selittää kun häviää näin. Tappioon on tietysti selviä teknisiä syitä eri osa-alueilla, mutta en tiedä kuitenkaan miksi näin kävi, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.
- Meillä oli toisessa erässä mahdollisuuksia kääntää peli, mutta niitä ei käytetty. Siinä kohtaa meidän olisi pitänyt ottaa peli haltuun.
Suomia aloitti ottelun samalla kokoonpanolla kuin voittoisan perjantaisen ottelun, mutta nyt vaihtopenkiltä niin Mikko Esko, Antti Siltala kuin Urpo Sivulakin komennettiin kentälle. Pelin suunta ei vaihdoista kuitenkaan muuttunut. Olli-Pekka Ojansivu teki 10 ja Olli Kunnari 9 pistettä.
Kanadalaisten hakkuri Gavin Schmitt paukutti 15 pistettä ja sai hyvää tukea Toontje Van Lankveltilta (13 pistettä) ja Frederic Wintersiltä (10).
Kanadan valmentaja Glenn Hoag oli luonnollisesti iloinen voitosta, mutta kaipaa vielä joukkueen esityksiin tasaisuutta.
- Jostain syystä pelit vaihtelevat paljon. Välillä pelataan hyvin ja välillä huonosti.
- Joukkue on nyt todella väsynyt ja se alkaa näkyä selvästi peleissä. Esimerkiksi Gavin Schmitt on erittäin väsynyt. Väsymyksestä huolimatta joukkue jaksoi tänään taistella. Voi olla että tason vaihtelut yleensäkin Maailmanliigassa johtuvat paljosta matkustamisesta viikosta toiseen.
- Meillä on yhä mahdollisuudet lopputurnaukseen, mutta siihen tarvitaan Suomelta apua, Hoag sanoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
- Sitä tulette saamaan, kuittasi Sammelvuo vierestä.
- Meillä on tavoitteena pelata ensi viikonloppuna Belgiaa vastaan Tampereella kaksi hyvää peliä ja saada hyvä lopetus Maailmanliigalle.
Suomi kohtaa Belgian perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 16.00 Hakametsän jäähallissa Tampereella.

Suomen pelaajat
Olli-Pekka Ojansivu 10
Olli Kunnari 9
Mikko Oivanen 5
Konstantin Shumov 4
Urpo Sivula 4
Antti Siltala 2
Jukka Lehtonen 1
Eemi Tervaportti 1
Mikko Esko 1
Lauri Kerminen, libero
Eemeli Kouki
Tommi Siirilä