Suomi lähtee täysillä Belgian kaatoon

2 Jul 2014 by Toni Flink

Suomen lentopallomaajoukkueen kesä Maailmanliigassa huipentuu tänä viikonloppuna Tampereella, kun Suomi kohtaa lohkoa johtavan Belgian kahdesti. Joukkueet iskevät yhteen Hakametsän jäähallissa perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 16.00.

- Tavoitteena on pelata hyvää lentopalloa kumpanakin iltana ja voittaa molemmat pelit, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

- Tämä on tärkeä viikko maajoukkueelle. On tärkeää, että jaksetaan keskittyä molempiin peleihin, päätetään Maailmanliiga hyvin ja voidaan lähteä hyvillä mielin kesätauolle ja sitten valmistautumaan kohti Puolan MM-kisoja.

Päävalmentaja Sammelvuo on tyytyväinen Maailmanliigan antiin ja maajoukkueeseen.

- On nämä kyllä valtavan kovia jätkiä. 28. huhtikuuta aloitettiin ensimmäinen leiri ja kaksi kuukautta on pelattu ja harjoiteltu putkeen, otettu EM-kisapaikka ja menty Maailmanliigassa ympäri maailmaa. Todella hienosti ovat pelaajat jaksaneet ja rosteria on saatu laajennettua. Se on tietysti selvä, että pisteitä olisi peleistä pitänyt tulla enemmän.

Suomen vastustaja Belgia on vahvasti menossa Maailmanliigan 2-ryhmän lopputurnaukseen Australiaan.

- Belgia on noussut todella kovalle tasolle viime vuosina. Lohkon johtopaikka osoittaa, että Belgia on pystynyt käsittelemään Maailmanliigan tarjoamat matkustus- ja pelaamishaasteet muita tasaisemmin, Sammelvuo sanoo.

Belgiassa juhannusviikonloppuna pelatuissa otteluissa isäntäjoukkue voitti ensimmäisen 3-1 ja Suomi toisen 3-2.

Belgia pelaa erittäin nopeaa hyökkäyspeliä ja heillä on hyvä puolustus. Sen tietää myös kokenut yleispelaaja Olli Kunnari.

- Belgia pelaa sellaista suihkua laitoihin, että siinä on keskareilla täysi työ ehtiä mukaan. Toivottavasti meille tulee tänä viikonloppuna kaksi hyvää peliä. Kyllä tässä vielä virtaa riittää, Kunnari sanoo.

Keskitorjuja Konstantin Shumov uskoo, että Suomelta löytyvät aseet Belgian kaatoon.

- Pitää lähteä syötöllä rikkomaan heidän vastaanottoaan, niin saadaan omaan torjuntapeliin tehoa. Pitäisi onnistua niin kuin viime viikonlopun ensimmäisessä Kanada-pelissä. Silloin otettiin sellaisia puolustuksia, joita ei tule edes harjoituksissa, ja aloitussyöttöön saatiin hyvä rytmi ja tehot, Shumov kertoo.

Suomen joukkueeseen ei tule suuria muutoksia viime viikonlopun Kanada-pelien jälkeen. Libero Aleksi Mutka ja keskitorjuja Samuli Kaislasalo harjoittelevat nyt Kuortaneella nuorten maajoukkueessa, joka valmistautuu 11.-13.7. Serbiassa pelattaviin EM-jatkokarsintoihin. Konkari-libero Timo Tolvanen on puolestaan kutsuttu Tampereelle täksi viikoksi. Keskitorjuja Matti Oivanen on edelleen sivussa välilevyn pullistuman takia.

Maailmanliigan Belgia-otteluiden jälkeen maajoukkuepelaajat saavat ladata kolme viikkoa akkuja. Leiritys alkaa taas 28.7. ja siitä jatketaan putkeen kohti Puolan MM-kisoja, jotka pelataan 30.8.-21.9. Suomen avauspeli on Kuubaa vastaan Katowicessa maanantaina 1. syyskuuta.