Belgian valmentaja: Yksi piste tarvitaan

3 Jul 2014 by Toni Flink

Belgian valmentajalla Dominique Baeyensilla on selkeä tavoite lentopallon Maailmanliigan otteluissa Suomea vastaan Tampereella perjantaina ja lauantaina.

- Me tarvitsemme yhden pisteen, Baeyens sanoo. Yhdellä sarjapisteellä Belgia varmistaa lohkovoiton ja selviytyy ensi viikolla Australian Sydneyssä pelattavaan Maailmanliigan 2-ryhmän lopputurnaukseen.

- Meidän ainoa tavoitteemme on selviytyä lopputurnaukseen. Me emme voi laskea sen varaan, että Australia ottaisi Kanadalta pisteitä vaan meidän pitää varmistaa asia itse.

Belgialla on nyt 23 pistettä, Kanadalla 17, Suomella 12 ja Australialla 8. Australia ja Kanada pelaavat Sydneyssä lauantaina ja sunnuntaina.

Suomea vastaan Belgia aikoo käyttää tuttua asettaan, nopeaa hyökkäyspeliä, vaikka ykköspassari Frank Depestele ei ole matkassa.

- Me yritämme pelata tosi nopeaa peliä ja siinä otetaan riskejä, joskus jopa liikaakin. Myös täällä mukana olevat kaksi passaria pystyvät pelaamaan nopeasti.

- Suomen joukkue on mielestäni hyvin tasainen. Siinä ei ole varsinaisia supertähtiä, mutta Suomea vastaan on vaikea pelata taktisesti, kun pelaajat ovat niin tasaisia.

Belgia on ensimmäistä kertaa mukana Maailmanliigassa ja innostus on ollut sen mukaista niin joukkueessa kuin urheilufanien keskuudessa.

- Ennen ensimmäistä Maailmanliigan ottelua pukuhuoneessa oli todella jännittynyt tunnelma. Me saimme silloin Maailmanliigaan loistavan alun voittamalla kotona Australian kahdesti. Maailmanliiga on todella iso juttu Belgiassa. Otteluissa on ollut yli 4000 katsojaa, kun viime vuonna Euroopan liigassa oli ehkä 1000.

Jos ja kun Belgia menee 2-ryhmän lopputurnaukseen, niin sillä on hyvät mahdollisuudet voittaa myös se ja edetä koko Maailmanliigan kuuden maan lopputurnaukseen Italian Firenzeen 16.-20.7. Se toisi aivan uuden haasteen Belgian valmentajalle ja joukkueelle, koska Suomen tavoin myös he valmistautuvat Puolan MM-kisoihin.

- Silloin pitää kyllä tehtyjä suunnitelmia muuttaa. Pelaajille pitää antaa Maailmanliigan jälkeen vähintään kaksi viikkoa aikaa lepoon ennen kuin aloitamme leirityksen MM-kisoihin, Baeyens sanoo.

Belgia on suunnitellut, että ennen MM-kisoja se pelaa harjoitusotteluita Suomessa, Serbiassa ja Bulgariassa.

- Ulkomailla on rauhallisempaa valmistautua MM-kisoihin kuin kotimaassa.

Pieniä paineita valmentaja Baeyensille tuli, kun Brasilia ilmoitti, että he olisivat kiinnostuneita tulemaan Belgiaan ennen MM-kisoja pelaamaan pari maaottelua Belgia vastaan. Baeyens kuitenkin piti päänsä, ja Brasilialle sanottiin kohteliaasti, kiitos ei.

Belgian joukkue

1. Bram Van Den Dries, hakkuri, 206 cm
2. Hendrik Tuerlinckx, hakkuri, 195 cm
3. Sam Deroo, yleispelaaja, 202 cm
4. Pieter Coolman, keskitorjuja, 200 cm
6. Stijn Dejonckheere, libero, 184 cm
9. Pieter Verhees, keskitorjuja, 205 cm
11. Matthijs Verhanneman, yleispelaaja, 198 cm
16. Matthias Valkiers, passari, 198 cm
18. Seppe Baetens, yleispelaaja, 191 cm
19. Martijn Colson, keskitorjuja, 203 cm
21. Francois Lecat, yleispelaaja, 200 cm
22. Yves Kruyner, passari, 194 cm

Valmentaja Dominique Baeyens