Suomi päätti Maailmanliigan taisteluvoittoon Belgiasta

5 Jul 2014 by Toni Flink

Suomen lentopallomaajoukkue päätti tämän kesän Maailmanliigan pelit lauantaina hienoon viiden erän taisteluvoittoon Belgiasta. Suomen voitto tuli luvuin 3-2 (23-25, 29-27, 22-25, 25-23, 15-8).
Jännittävää ottelua Hakametsän jäähallissa seurasi 2560 katsojaa, joille varsinkin Suomen viimeisen erän ylivoimainen rynnistys oli mannaa.
Ottelun hahmo oli 20-vuotias keskitorjuja Tommi Siirilä, joka sai kehut niin päävalmentajalta kuin pelikavereiltaankin.
- Olen tosi onnellinen Tommin puolesta. Hän on koko kesän odottanut tilaisuutta näyttää ja nyt hän sen tilaisuuden sai ja hienon palkkion uurastuksestaan. Hänestä on kasvanut kovan tason urheilija, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo suitsutti.
Siirilä pelasi koko ottelun upeasti. Hän teki kaikkiaan 14 pistettä eli kolmanneksi eniten Suomen joukkueesta. Hän otti kahdeksan torjuntapistettä eli selvästi enemmän kuin kukaan muu koko ottelussa. Lisäksi hän iski yhden ässän ja viisi hyökkäyspistettä.
- Siirilän esitys oli todella näyttävä. Kahdeksan torjuntaa on Maailmanliigan pelissä kova juttu, Suomen kapteeni Antti Siltala kehui.
Myös hakkuri Urpo Sivula ja yleispelaaja Olli Kunnari tekivät hyvää jälkeä. Sivula mätti 24 pistettä ja Kunnari 18. Suomi voitti torjunnat selkeästi 18-9.
- Viides erä oli meiltä todella hyvä. Torjunnalla otettiin siinä hallinta, Siltala sanoo. Neljän melko tasaisen erän jälkeen Suomi repäisi viidennessä erässä heti kylmästi 5-0-johdon eikä päästänyt Belgiaa enää lähellekään loppuerän aikana.
Sammelvuo oli pelin jälkeen todella onnellinen joukkueen ja pelaajien puolesta. Raskas Maailmanliigan kausi päättyi kahteen voittoon ja loppusaldoksi tuli kuusi voittoa 12 ottelusta ja lohkon kolmas sija.
- Tämä voitto jää meille ja yleisölle mukavasti päällimmäisenä mieleen nyt kun lähdetään kesätauolle ja unohdetaan lentopallo vähäksi aikaa. Tästä jää hyvä mieli ja on kiva lähteä lomalle, Sammelvuo sanoo.
Maajoukkueen leiritys kohti Puolan MM-kisoja jatkuu heinäkuun lopussa.
Suomen pelaajat
Urpo Sivula 24
Olli Kunnari 18
Tommi Siirilä 14
Mikko Oivanen 13
Antti Siltala 8
Jukka Lehtonen 6
Mikko Esko 3
Lauri Kerminen
Eemi Tervaportti
Eemeli Kouki
Olli-Pekka Ojansivu
Konstantin Shumov